Alla inlägg under november 2009

Av klara - 18 november 2009 19:37

Sitter i soffan och skriver det dumma svenska nationella prov talet jag jag ska hålla på måndag. Det är stormvarning ute, och det blåser så mycket utanför mitt fönster att jag börja undra om de kommer spricka. Lyssnar på Erik Hassle, man har ju hört att han skulle vara bra, så jag lyssnar in mig lite. Gillar det lite. Men nja, det finns så många som låter ganska lika. Får se om det blir något. Övar mig på att gå i the shoes from hell som jag ska ha på fredag när vi spelar dansband på högstadieskolor.


 

Inte så höga, men har man typ aldrig haft högklackat innan är det lite kämpigt. Syns inte så mycket på bilden, men längst fram är en plastremsa. De är så sjukt fula, men dansbandsfeeling finns där i alla fall.

Av klara - 17 november 2009 21:55

 

Klaratiara, Nallen, svenskahäftet, mysljuset, det gröna téet och Paula godnatt!



Av klara - 17 november 2009 20:53

Jag är så trött! Jag håller på att somna varendaste liten sekund. Sitter i soffan i fullständig mysoutfit och vill bara gå coh lägga mig, men vet att jag inte kan det pga alla saker jag måste göra innan jag somnar. Helt ärligt är nog det här den period i livet då jag är mest stressad. Jag har så jävla mycket att göra! Får stor lust att bara hoppa av skolan, men det känns inte helt ok. Jag vet att jag klarar det egentligen, och 4/12 kommer allt jobbigt vara slut hoppas jag.


Jag har haft en väldigt lång dag med skola, läkarbesök, skolledningsmöte och dansbandsrep. På fredag ska jag & dansbandet och en annan ensemble ut på turné på Svaneskolan & Svaleboskolan (?), vi ska spela för 9orna där. Det blir fett! och kameran får följa med, så ta en titt efter bilder om ett par dagar. Nu tror jag faktiskt att jag ska lägga mig, och läsa på inför svenska-provet imorgon. Alla mina blogginlägg är inte lika positiva! Hoppas ni är lite piggare och gladare i alla fall!


Ps. Det kluckar det i min mage när jag rör den

Av klara - 16 november 2009 18:02

Här kommer bilderna!


 

Första dagen var vi ute och gick på La Rambla, huvudgatan. Där fanns massor av sådana här "levande statyer", här var en favorit som mama gärna ville fotas med


 

Vi åkte till en utsiktspunkt, jag bad mama ta en bild som blev jättedålig, hennes försvar var "men vaddå, jag kan ju inte hjälpa att motivet är dåligt". Men det var en fin utsikt över staden i alla fall


   

Mama med 2 olika statyer på Miro-museum, många fina saker där!


 

Jag i Barcelonas Katedral, otrolig kyrka med en innergård med dammar, guldfiskar och ankor


    

Vi åt en förträfflig Paella-måltid, riktigt gott!


        

Var inne i en helt otrolig saluhall fylld med färska frukter, kött, färsk fisk och massa annan mat, choklad, nötter och allt man kan tänka sig. Här på bilderna har vi en köttdisk, mama och torkad chili, och levande skaldjur


   

Vi bad olika personer ta bilder på oss, en förvirrad spanjor, och en svensk turist som inte fattade att vi också var svenskar


Sista kvällen åt jag en god mussel-middag iförd min nya klänning från Asos!


Sannerligen en fin resa med världens bästa mama. Vi pratade mycket om tacksamhet, det är viktigt. Ska jag försöka bli bättre på. Vad som inte kom med på bild var fotbollsstadion, och den otroliga kyrkan Sagrada Familia. Och jag valde att inte lägga ut bilden på mama när hon försöker öppna en vinflaska med en mascara. Så kan det gå! Har haft en fin dag idag, men den känns inte så intressant. Kan bara nämna i förbifarten att jag råkade äta sallad med stearin på och att jag träffade min värsta lärare från högstadiet. Nu har jag väldigt mycket saker att göra!


Av klara - 15 november 2009 16:58

Nu är jag finally hemma i lilla Lund och kan blogga på svenska igen. Skönt, mina språkkunskaper är inte de bästa! Tyvärr har jag inte den minsta tid att blogga just nu, för nu ska jag träffa Hugo, och mamma ska laga köttfärssås och spgetti. Sjukt sugen! Lovar att lägga upp alla fina bilder vi tog imorgon! Ha det fint så länge!

Av klara - 13 november 2009 10:49

Hola! For the first time in my life, i'm going to write her in english, because the 3 last letters in the swedish alphabeat is gone on this computer. There is a reason why i've never write in english. Haha. Well, Barcelona is a beautiful town, and so far me and my mum are friends. Everything is great, even though i think about many things in Lund. Matilda, if you read this, please comment and tell me how your lesson went! Today, we are going take a touristbus, that will be fun! Hope you're having a great time in Sweden! Puss & kram!

Av klara - 12 november 2009 04:26

Hejdå mina fina läsare, nu åker jag snart till Barcelona. Inte helt okej att gå upp kvart över fyra. Jag är verkligen inte pigg, och inte särskilt glad. Jag ska se om jag kan uppdatera nångång därnerifrån landet d'r man dansar tango. Annars kommer jag hem på söndag!


Puss & kram!

Av klara - 11 november 2009 15:18

Idag när jag gick in i mitt trapphus låg det en bild på vårt element bredvid hissen, fasttejpad på en tidning som har legat där ett tag. Det var en blyertsteckning av ett ansikte som var väldigt fint laminerad. Medan jag väntade på hissen (ja, jag tog hissen) såg jag att det var jag på bilden. Paniken, någon har varit i mitt trapphus och lämnat en egenritad bild på mig, lik som fan också. Tillslut hittade jag en ledtråd i ena hörnet, det stod leverans. Tillsammans med Hillan som jag ringde upp i panik kom vi fram till att det var fina Flillan som ritat bilden, läs hennes och My's blogg här!

Felcia är jätteduktig på att rita, nu ska bilden raka vägen upp på min vägg!


 

Lite dålig bild pga min konstiga blixt eller vad det är. Tack Flillan! Nu ska jag packa!

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards